Zelené čaje

Zelený čaj má svůj původ v čajovníku (Camellia sinensis). Obecně se jedná o keř, který je zastřiháván na výšku asi 120 cm, nicméně v divoké přírodě může čajovník dorůst až výšky 30 metrů.

Pro zelené čaje se používají jen první dva lístky a výhonek. Při sklizni je nutné dbát na to, aby se lístky nepoškodily a tím se nezahájil proces fermentace typický například pro černé čaje. Lístky čajovníku se krátce zahřejí nebo ošetří párou, poté se svinou a nakonec usuší. Dobrou kvalitu zeleného čaje pak lze snadno poznat podle svěží vůně připomínajicí seno. Listy jsou zelené a nikoli hnědé a jsou matně lesklé, suché a pevné. Zelený čaj, dík tomu, že není fermentován, obsahuje vysoké množství antioxidantů/polyfenolů, které v organismu ničí volné radikály - částice způsobující starnůtí buněk. Polyfenoly obsažené v zeleném čaji mají schopnocz neutralizovat tyto škodlivé částice a zároveň redukovat nebo dokonce předházet dalším neblahým prosecům organismu. 

Nejprodávanější v kategorii Zelené čaje

0
150