Zelené čaje

Zelený čaj má svůj původ v čajovníku (Camellia sinensis). Obecně se jedná o keř, který je zastřiháván na výšku asi 120 cm, nicméně v divoké přírodě může čajovník dorůst až výšky 30 metrů.

Pro zelené čaje se používají jen první dva lístky a výhonek. Při sklizni je nutné dbát na to, aby se lístky nepoškodily a tím se nezahájil proces fermentace typický například pro černé čaje. Lístky čajovníku se krátce zahřejí nebo ošetří párou, poté se svinou a nakonec usuší. Dobrou kvalitu zeleného čaje pak lze snadno poznat podle svěží vůně připomínajicí seno. Listy jsou zelené a nikoli hnědé a jsou matně lesklé, suché a pevné. Zelený čaj, dík tomu, že není fermentován, obsahuje vysoké množství antioxidantů/polyfenolů, které v organismu ničí volné radikály - částice způsobující starnůtí buněk. Polyfenoly obsažené v zeleném čaji mají schopnocz neutralizovat tyto škodlivé částice a zároveň redukovat nebo dokonce předházet dalším neblahým prosecům organismu. 

0
150
China Sencha Více informací Sleva  Skladem China Sencha 84 71 -15%
Formosa Gunpowder Více informací Sleva  Skladem Formosa Gunpowder 99 84 -15%
Tuareg Více informací Sleva  Skladem Tuareg 87 74 -15%
Malina - máta Více informací Sleva  Skladem Malina - máta 106 90 -15%
Rakytník Více informací Sleva  Skladem Rakytník 106 90 -15%
Acai - Goji Více informací Sleva  Skladem Acai - Goji 69 59 -15%
Wellness Ginkgo Více informací  Nedostupný Wellness Ginkgo 106
Asijská seance Více informací Sleva  Skladem Asijská seance 98 83 -15%