Jemná chuť a vůně skořice se hodí do nejrůznějších dezertů, kořeněných druhů chleba a dortů. Obzvlášť dobře se kombinuje s čokoládou, jablky, se sladkou rýží, banány a nebo s hruškami. Na Středním východě a v Indii ochucuje mnoho pokrmů s jehněčím nebo drůbežím masem a zeleninou. Skořicovník čínský pochází z jižní Číny, postupně se ale rozšířil do Indonésie, Malajsie, na Laos, Thajsko, Vietnam i do Japonska. Více informací
Použití: dezerty, dorty, do pečiva, svařené víno, při zavařování ovoce, dále se přidává také do čajů.
Země původu: Indonésie
Jednodruhové koření
Vyrobeno v ČR
Recept:
Skořice s medem proti nachlazení
Potřebujeme: 1 lžíce medu, půl lžíčky skočice, pár kapek citrónové šťávy
Skořici s medem důkladně smícháme a necháme 5minut odstát, poté přidáme citrónovou šťávu, smícháme a můžeme ihned konzumovat. Užíváme při nachlazení 2x denně.