Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří. Šalvěj napomáhá trávení tučných pokrmů vepřového masa, hus, jatýrek a kachen. Ze šalvěje se též vyrábí máslo a ocet. Více informací
Použití: do paštik, nádivek a marinád, je vhodná k rybám, k telecímu a skopovému masu, do mletých mas a klobás
Zdravotníky účínky: Šalvěj můžeme použít i jako čaj či kloktadlo pro svůj antibakteriální účinek v dutině ústní, uplatnění má i při zánětu dásní a paradentóze, čaj napomáhá k odstranění celkové nervozity, zklidní organismus, odstraňuje noční pocení a oživuje krevní oběh.
Jednodruhové koření
Vyrobeno v ČR
Tip na užití:
Šalvějový čaj
Čajovou lžičku šalvěje spaříme 250ml horké vody. Necháme pár minut vylouhovat, poté scedíme a pijeme. Můžeme dosladit medem.
Vlastníte tento produkt? Chcete se podělit s ostatními o svých zkušeností? Neváhejte a ohodnoťte produkt.
Napsat recenzi