Ratatouille 500g

Ratatouille 500g
Bez glutamanu DOPORUČUJEME

Na grilovanou a zapečenou zeleninu, do zapečených těstovin a brambor. Více informací

 Skladem 
151
ks
Výrobce:
Koření Koruna
Katalogové číslo:
A0106-2

Použití: na grilovanou a zapečenou zeleninu, do zapečených těstovin a brambor

Složení: sůl max. 45%, česnek, cibule, oregano, kmín, zázvor, šalvěj, HOŘČICE, paprika sladká a ostrá

Bez glutamanu !!!

Kořenící přípravek sypký

Vyrobeno v ČR

Recept na ratatouille

Budete potřebovat:

2 větší lilky 

4 malé cukety

2 papriky (barva je na vás)

4 velká zralá rajčata

1 cibule

4 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky

1 lžička cukru

olivový olej 

čerstvá bazalka

koření ratatouille

Postup:
Začneme krájením čerstvé zeleniny: lilky rozkrojíme podélně na půl, položíme je na prkénko řeznou plochou dolů, uprostřed rozřízneme ještě jednou a pak je pokrájíme napříč na malé kousky. Cukety nakrájíme na kolečka, papriky (bez jaderníků) na kusy velké jako sousto. Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme v horké vodě, až se bude slupka lehce odlupovat. Poté rajčata přendáme do studené vody aby vychladla a slupku stáhneme buď prsty nebo si pomůžeme nožíkem. Nakrájíme rajčata na kousky. V kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje a vhodíme nejdřív lilek. Opékáme ho ze všech stran pět minut, až zezlátne. Vyndáme ho, přidám lžíci oleje a pět minut opékáme cuketu. Vyndáme ji z kastrolu a opečeme papriky. Zelenina nesmí při smažení ztratit barvu – stačí ji opékat opravdu jen krátce. Do kastrolu od zeleniny přidáme zbývající olej a smažíme pět minut cibuli. Přidáme česnek a za minutu vmícháme cukr, rajčata a část lístků bazalky. Nakonec přidáme všechnu opečenou zeleninu, koření na ratatouille a zahřívám posledních pět minut. Dle chuti ještě přidáme sůl a pepř. Podáváme posypané čerstvou bazalkou. K ratatouille se nejlépe hodí čerstvě rozpečená bagetka. Dobrou chuť.