Na grilovanou a zapečenou zeleninu, do zapečených těstovin a brambor. Více informací
Použití v kuchyni: na grilovanou a zapečenou zeleninu, do zapečených těstovin a brambor.
Složení: sůl max. 39%, česnek, cibule, bazalka, oregano, kmín, paprika, zázvor, HOŘČICE, šalvěj, chilli.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept na ratatouille
Budete potřebovat:
2 větší lilky
4 malé cukety
2 papriky (barva je na vás)
4 velká zralá rajčata
1 cibule
4 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
1 lžička cukru
olivový olej
čerstvá bazalka
koření ratatouille
Postup:
Začneme krájením čerstvé zeleniny: lilky rozkrojíme podélně na půl, položíme je na prkénko řeznou plochou dolů, uprostřed rozřízneme ještě jednou a pak je pokrájíme napříč na malé kousky. Cukety nakrájíme na kolečka, papriky (bez jaderníků) na kusy velké jako sousto. Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme v horké vodě, až se bude slupka lehce odlupovat. Poté rajčata přendáme do studené vody aby vychladla a slupku stáhneme buď prsty nebo si pomůžeme nožíkem. Nakrájíme rajčata na kousky. V kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje a vhodíme nejdřív lilek. Opékáme ho ze všech stran pět minut, až zezlátne. Vyndáme ho, přidám lžíci oleje a pět minut opékáme cuketu. Vyndáme ji z kastrolu a opečeme papriky. Zelenina nesmí při smažení ztratit barvu – stačí ji opékat opravdu jen krátce. Do kastrolu od zeleniny přidáme zbývající olej a smažíme pět minut cibuli. Přidáme česnek a za minutu vmícháme cukr, rajčata a část lístků bazalky. Nakonec přidáme všechnu opečenou zeleninu, koření na ratatouille a zahřívám posledních pět minut. Dle chuti ještě přidáme sůl a pepř. Podáváme posypané čerstvou bazalkou. K ratatouille se nejlépe hodí čerstvě rozpečená bagetka. Dobrou chuť.