Původ nového koření nalezneme na ostrově Jamajka, který leží v Karibském moři. Má silně aromatickou vůni, kořeněnou a pikantní chuť. Jedná se o sušené bobule pimentovníku pravého neboli pimentovníku lékařského (latinsky Pimenta dioica). Novému koření se někdy přezdívá hřebíčkový pepř či jamajský pepř - a to proto, že v sobě kombinuje chuť hřebíčku, pepře a skořice. Více informací
Použití v kuchyni: k úpravě ryb a masa, uzenin, do horkých nápojů a svařeného vína, při konzervaci masa, k nakládání různých potravin a zeleniny, do omáček i polévek, do směsí koření, do zeleninových a rýžových pokrmů.
Jednodruhové koření
Vyrobeno v ČR
Recept: Masážní tinktura
Potřebujeme:1 lžíci drcených kuliček nového koření, 3 dl 60% lihu
Kuličky zalijeme lihem, dobře uzavřeme a necháme 14 dní na teplém místě louhovat. Denně musíme protřepávat. Po uplynutí této doby přecedíme, hotové mazání můžeme aplikovat na bolavé klouby, revmatismus, dnu či namožené svaly.
Vlastníte tento produkt? Chcete se podělit s ostatními o svých zkušeností? Neváhejte a ohodnoťte produkt.
Napsat recenzi