Kořenící směs k dochucení všech omáček a polévek paprikovéhu základu a gulášovéhu typu. Více informací
Použití v kuchyni: dochutí, dobarví i zahustí.
Složení: paprika sladká, paprikové granule, sůl (max.30%), cukr, zvýrazňovač chuti E 621, barvivo E 160c.
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept:
Maďarský guláš s použitím kořenící směsi "Maďarský kotlík"
Potřebujete:
Postup:
Hovězí maso nakrájejte na menší kousky.
Rozpalte olivový olej na pánvi a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
Přidejte hovězí maso a kořenící směsi Maďarský kotlík a orestujte na vysoké teplotě, dokud maso nezezlátnou.
Přidejte sladkou papriku a rajčatový protlak a dobře promíchejte.
Přidejte hovězí vývar a vařte na středním ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
Přidejte nakrájené brambory a vařte dalších 20 minut, dokud nejsou měkké.
Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
Podávejte s chlebem nebo knedlíky a ozdobte bylinkami podle chuti.
Dobrou chuť!