Směs do trvanlivých masných výrobků. Více informací
Použití v kuchyni: do trvanlivých masných výrobků, k uzení
Složení: koření (paprika sladká i ostrá, pepř černý, chilli, kmín drcený), cukr, zvýrazňovač chuti E 621, stabilizátor E 300, polyfosfát E 450.
Postup:
V míse smíchejte mleté vepřové maso, mleté hovězí maso, nakrájenou slaninu, kořenící směs maďarská čabajka, sůl, pepř, papriku, kmín, oregano, vejce a studenou vodu. Dobře promíchejte a nechte chvíli odpočinout.
Vepřová střeva dejte na 30 minut do vlažné vody, aby se změkčila.
Poté naplňte střeva připravenou směsí a uzavřete konce. Podle potřeby střeva zkrátit.
Naplněné klobásy dejte na gril nebo na pánev s rozpáleným olejem a pečte je po dobu asi 15-20 minut, přičemž občas otáčejte, aby se klobásky pekly z obou stran.
Hotové klobásy přenesete na servírovací talíř a podávejte s rýží nebo chlebem jako přílohou.
Dobrou chuť!