Kari je neodmyslitelně spjato s thajskou a indickou kuchyní. Rozeznáváme několik druhů a to INDICKÝ TYP, který obsahuje zázvor, chilli a kurkumu, v menší míře pak hořčici a bazalku, THAJSKÝ TYP, obsahuje méně kurkumy a převažuje koriandr, paprika a chilli, JAVÁNSKÉ KARI, má mnoho kurkumy, ale i ostřejších koření, přidává se bobkový list a citronová kůra a v neposlední řadě také ANGLICKÝ TYP KARI, které se vyznačuje největším obsahem kurkumy a je nepálivé chuti. Více informací
Použití v kuchyni: na všechny druhy masa, do smetanových omáček, dušené zeleniny a zeleninových salátů, rýže, na ryby a do některých polévek.
Složení: sůl (max.18%), kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, hřebíček, muškátový květ, zázvor, chilli.
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR