Při kořenění sladkých pokrmů, masových jídel a rýže . Do kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary a sušenek. Součást různých kořenících směsí. Více informací
Použití: zvěřina, nejvíce se hodí k úpravě kančího, srnčího a holubího masa, do gulášů, při přípravě marinád a vaření brambor, do omáček, při marinování ryb i ochucení kysaného zelí
Zdravotní účinky: Používá se při léčbě močových cest, upravuje trávení, zabraňuje nadýmání. Není vhodný při poruchách ledvin. Jalovcové bobule obsahují mnoho éterických olejů, ty mají desinfekční účinky, povzbuzují chuť k jídlu, uvolňují svaly. Čaj pomáhá při revmatických bolestech, žaludečních potížích.
Jednodruhové koření
Vyrobeno v ČR
Tip na užití:
Čaj z jalovce
Potřebujeme: 2-3 kuličky jalovce, 250ml horké vody
Kuličky jalovce rozdrtíme a zalijeme horkou vodou. Necháme 5minut louhovat, poté přecedíme a popíjíme 1-3 šálky denně.
Vlastníte tento produkt? Chcete se podělit s ostatními o svých zkušeností? Neváhejte a ohodnoťte produkt.
Napsat recenzi