Při kořenění sladkých pokrmů, masových jídel a rýže. Do kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary a sušenek. Součást různých kořenících směsí. Více informací
Použití: sladké pokrmy, masová jídla a rýže, do kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary a sušenek
Zdravotní účinky: Podporuje metabolismus, chrání žaludek a povzbuzuje chuť k jídlu. Využívá se ve stomatologii, má protizánětlivé, dezinfekční a lokálně znecitlivující účinky. Silice otupuje citlivost zubního nervu. Nejčastěji se používá v podobě éterického oleje či tinktury. Také zabraňuje vzniku paradentózy, zubního kazu a podporuje tvorbu bílých krvinek.
Jednodruhové koření
Vyrobeno v ČR
Tip na užití:
Hřebíčková tinktura
Potřebujeme: 2 lžíce nadrceného hřebíčku, 3 dl 60% lihu
Koření zalijeme lihem a necháme 14 dní louhovat, nesmíme zapomenout denně protřepávat. Po uplynutí této doby přecedíme, nalijeme do sklenice a dobře uzavřeme. Skladujeme na tmavém místě. Užíváme 3× denně 15 kapek po jídle po dobu 4 týdnů.
Vlastníte tento produkt? Chcete se podělit s ostatními o svých zkušeností? Neváhejte a ohodnoťte produkt.
Napsat recenzi