Sušené květy hřebíčkovce vonného. Charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně. Součást různých kořenících směsí. Více informací
Použití v kuchyni: sladké pokrmy, masová jídla a rýže, do kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary a sušenek.
Jednodruhové koření
Vyrobeno v ČR
Recept:
Hřebíčková tinktura
Potřebujeme: 2 lžíce nadrceného hřebíčku, 3 dl 60% lihu
Koření zalijeme lihem a necháme 14 dní louhovat, nesmíme zapomenout denně protřepávat. Po uplynutí této doby přecedíme, nalijeme do sklenice a dobře uzavřeme. Skladujeme na tmavém místě. Užíváme 3× denně 15 kapek po jídle po dobu 4 týdnů.