Kořenící směs s výraznou chuti česneku vhodná na grilované, rožněné nebo pečené vepřové kotlety a medailonky, výtečně se hodí na skopové a králičí maso, do masových směsí a restované zeleniny. Více informací
Použití v kuchyni: grilováni, rožnění a pečení vepřové kotletky, medailonky, skopové a kraličí maso, masové směsi, restovaná zelenina.
Složení: mořská sůl hrubá (max.49%), koření (česnek, paprika, petržel, medvědí česnek).
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept:
Vepřové kotlety s kořenící směsí Grilovací koření s česnekem a mořskou solí.
Potřebujete:
Postup:
Vepřové kotlety opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.
Ve velké misce smíchejte olivový olej a kořenící směs Grilovací koření s česnekem a mořskou solí - hrubé.
Každou kotletu potřete připravenou marinádou z obou stran, abyste dobře pokryli celou plochu masa. Nechte kotlety odležet v marinádě nejméně 30 minut, abychom dosáhli lepšího proniknutí chuti, ideálně však alespoň 2 hodiny.
Předehřejte gril na střední teplotu.
Před grilováním vyjměte kotlety z marinády a odstraňte přebytečnou marinádu.
Na rozpálený gril položte kotlety a grilujte je asi 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou zevnitř upečené a vně získají zlatavou barvu.
Během grilování kotlety otáčejte jen jednou, abyste dosáhli krásných grilovacích proužků.
Jakmile jsou kotlety hotové, vyjměte je z grilu a nechte je chvíli odpočinout pod alobalovou fólií.
Podávejte grilované vepřové kotlety jako hlavní jídlo spolu s oblíbenými přílohami, například pečenými brambory, zeleninovým salátem nebo čerstvým chlebem.
Tento recept vám umožní vychutnat si vepřové kotlety s intenzivním a dochuceným grilovacím kořením Grilovací koření s česnekem a mořskou solí - hrubé. Dobrou chuť!