Použití v kuchyni: pro grilování, pečení a smažení všech druhů mas, zeleniny i ryb, pro přípravu marinády.
Složení: sůl max 39%, paprika, cibule, česnek, pepř, paprikové floky červené, paprika drcená, paprikový výtažek,
oregano, petržel, cukr.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept:
Grilovaný kuřecí špíz s kořením Grilovací koření na rožnění
Potřebujete:
Marináda:
Postup:
V misce smíchejte olivový olej, kořenící směs Grilovací koření na rožnění, jemně nasekaný česnek, citronovou šťávu, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
Přidejte nakrájené kuřecí maso do marinády a dobře promíchejte, aby se maso rovnoměrně pokrylo. Nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut, ideálně však 2-4 hodiny, abychom dosáhli lepšího proniknutí chuti.
Předehřejte gril na střední až vysokou teplotu.
Napichujte marinované kousky kuřecího masa, střídajte s plátky cibule a nakrájenými paprikami na špízy.
Grilujte špízy na předehřátém grilu asi 10-12 minut, pravidelně je otáčejte, dokud není maso zevnitř upečené a vně získá zlatavou barvu.
Jakmile jsou špízy hotové, opatrně je vyjměte z grilu a nechte je chvíli odpočinout.
Podávejte grilované kuřecí špízy jako hlavní jídlo nebo součást grilovacího menu. Doporučuje se podávat s čerstvými saláty, omáčkami na bázi jogurtu nebo s chlebem.
Přejeme dobrou chuť :-)