Indická směs koření. Více informací
Použití v kuchyni: k dochucení luštěnin, čočky a fazolí, do rýžových orientálních pokrmů, do mletého masa a jogurtů.
Složení: koriandr, kmín římský, kurkuma, chilli, fenykl, skořice, bobkový list, kardamon, muškátový květ, muškátový ořech, hřebíček, pískavice, pepř bílý.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept:
Kuřecí tikka masala s Garam masalou
Potřebujete:
Postup:
V misce smíchejte Garam masalu, mletý koriandr, mletý kmín, kurkumu, sladkou papriku a červený pepř (pokud používáte).
V pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nasekanou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou a nezměknou.
Přidejte kořenící směs z mísy a orestujte ji s cibulí a česnekem asi minutu, než se uvolní aroma a chuť.
Přidejte kuřecí kousky do pánve a smažte je, dokud nezezlatoví.
Nalijte smetanu ke šlehání, rajčatový protlak a cukr do pánve a dobře promíchejte, aby se omáčka spojila s masem.
Vařte na středním plameni asi 15-20 minut, dokud se kuřecí maso dobře propeče a omáčka zhoustne.
Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl.
Před podáváním ozdobte čerstvou koriandrovou natí.
Podávejte kuřecí tikka masala s rýží nebo plackami naan a užijte si lahodné indické jídlo s výraznou chutí Garam masaly.
Tento recept vám umožní vychutnat si autentickou chuť indické kuchyně s výraznou kořeněnou směsí Garam masala. Dobrou chuť!