Kořenící směs určena hlavně na grilování a rožnění. Také jí můžeme použít na grilovanou a dušenou zeleninu. Více informací
Použití v kuchyni: na vepřovou krkovičku, na hovězí a kuřecí steaky, minutková kuchyň, grilovaná nebo dušená zelenina.
Složení: sůl max.15%, cibule, pepř, celer, paprikové floky, citronová kůra, provensálské byliny.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept:
Grilované vepřové maso s Flákotou na grilu
Suroviny:
Postup:
Připravte marinádu pro vepřové maso. Ve velké míse smíchejte olivový olej, kořenící směs Flákota na grilu, nasekaný česnek, citronový džus, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Vepřové maso opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem. Následně maso vložte do připravené marinády a dobře jej potřete ze všech stran. Nechte maso marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně však přes noc, aby se koření dobře vsáklo.
Gril předehřejte na střední až vysokou teplotu. Pokud používáte gril na uhlí, připravte ho tak, aby byl rozžhavený až do fáze žhavých uhlí.
Maso vyjměte z marinády a odstraňte přebytečnou marinádu z povrchu. Případně můžete marinádu před grilováním ještě prohřát a použít jako omáčku.
Položte maso na předehřátý gril a grilujte ho přibližně 6-8 minut na každou stranu, dokud nezíská zlatohnědou a křupavou kůrku a uvnitř dosáhne správného teploty. Interní teplota vepřového masa by měla dosáhnout 63-68°C.
Jakmile je maso grilováno, přeneste ho na prkénko nebo tácek a nechte jej asi 5 minut odpočinout. To umožní, aby se šťávy v masu rovnoměrně rozptýlily a maso zůstalo šťavnaté.
Před podáváním maso nakrájejte na plátky proti vláknům, aby bylo měkké a snadno se jedlo. Podávejte grilované vepřové maso s přílohou dle vašeho výběru, jako jsou například čerstvé saláty, pečené brambory nebo grilovaná zelenina.
Pokud si přejete, můžete maso ještě posypat čerstvou petrželkou nebo jemně zakapat citronovou šťávou pro osvěžující nádech.
Grilované vepřové maso s Flákotou na grilu je připravené k podávání. Užijte si ho jako chutný a lahodný pokrm pro rodinný piknik, grilovací večírek nebo jinou příležitost.
Budete mít výsledkem křupavé a aromatické vepřové maso s jedinečnou chuťovou kombinací koření Flákota na grilu. Dobrou chuť!