Směs s vůní restované cibule a česneku. Více informací
Použití v kuchyni: k ochucení pečených a grilovaných brambor, možno použít i do jiných bramborových a zeleninových pokrmů.
Složení: sůl max.42%, koření (česnek, cibule, restovaná cibule, petržel, kurkuma, rozmarýn, šalvěj), pšeničná mouka. Obsahuje lepek.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept:
Křupavé bramborové hranolky s Farmařskými bramborami
Suroviny:
Postup:
Předehřejte troubu na 220°C a připravte plech na pečení s pečicím papírem.
Brambory omyjte a zbavte je slupky. Poté je nakrájejte na tenké hranolky. Můžete použít bramborový kráječ, aby byly hranolky rovnoměrnější.
Do mísy dejte nakrájené brambory a přidejte olivový olej. Zamíchejte, aby byly brambory rovnoměrně pokryty olejem.
V malé míse smíchejte kořenící směs Farmařské brambory, sladkou papriku, česnek v prášku, sůl a pepř.
Přidejte kořenící směs k bramborám a opět důkladně promíchejte, aby byly brambory pokryty kořením ze všech stran.
Rozložte bramborové hranolky rovnoměrně na připraveném plechu na pečení. Můžete je uspořádat tak, aby se nepřekrývaly a měly dostatek prostoru na zlatohnědé zpracování.
Pečte bramborové hranolky v předehřáté troubě po dobu přibližně 25-30 minut, nebo dokud nebudou křupavé a zlatě hnědé. Při pečení je doporučeno brambory jednou otočit, aby se pekly rovnoměrně.
Jakmile jsou bramborové hranolky hotové, vyjměte je z trouby a nechte je chvíli vychladnout. Posypeme ještě trochou soli a podávejte je ještě teplé jako lahodnou přílohu nebo s dipem podle vašeho výběru.
Přejeme dobrou chuť!