K přípravě tradiční pochoutky ze špekáčků. Více informací
Použití: Špekáčky oloupeme a po straně nakrojíme. Do řezu vložíme na půl kolečka nakrájenou cibuli a proužek kapie. Svaříme nálev. Do sklenice vysypeme obsah 1-2 sáčků (30g) DOMÁCÍ UTOPENCI a postupně rovnáme naplněné špekáčky. Prokládáme zbylou cibulí, a poté zalijeme vlažným nálevem. Sklenici uzavřeme a uložíme na 5 dnů do chladna. Domácí utopenci výborně chutnají s čerstvým chlebem.
POTŘEBUJEME: 1,5kg kvalitních špekáčků, 5 cibulí, 2 červené kapie, 1-2 sáčky (30g) DOMÁCÍ UTOPENCI, třílitrová sklenice od okurek.
NÁLEV: 1l vody, 4dcl octa, 2 lžíce soli, 2 lžíce cukru.
Složení: hořčice bílá celá, karotka sušená granulovaná, cibule sušená granulovaná, pepř černý celý, nové koření drcené, chilli drcené, pastiňák sušený granulovaný, koriandr, bobkový list.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR