Černé čaje

Černý čaj má svůj původ v čajovníku (Camellia sinensis). Obecně se jedná o keř, který je zastřiháván na výšku asi 120 cm, nicméně v divoké přírodě může čajovník dorůst až výšky 30 metrů.

Černé čaje nejlepší kvality se stejně jako zelene připravují z prvních dvou lístků a výhonku. Zklizené listy se suší na roštech 12-18hodin. Po zavadnutí čajovníkových listků dochází k jejich svinování a uvolňování buněčné šťávy. jedině tak je možná následná fermentace/oxidace. Mění se při ní barva čajových lístků ze zelené na měděnou a uvolňují se látky, které výrazně chuťové vlastnosti čaje. Tyto látky jsou z velké části rozpustné jen v horké vodě. Proto se černé čaje, na rozdíl od zelených, zalévá právě vroucí vodou. Fermentace zároveň prodlužuje trvanlivost čaje.

0
150
Pu-Erh Více informací Sleva  Skladem Pu-Erh 82 70 -15%
Assam Mangalam BPS CL Více informací Sleva  Skladem Assam Mangalam BPS CL 86 73 -15%
Assam OP blend Více informací Sleva  Skladem Assam OP blend 84 71 -15%
Earl Grey Více informací Sleva  Skladem Earl Grey 95 81 -15%
Hawaii Cocktail ® Více informací Sleva  Skladem Hawaii Cocktail ® 86 73 -15%
Pu-Erh Fitness Více informací Sleva  Skladem Pu-Erh Fitness 101 86 -15%
Irish Cream Více informací Sleva  Skladem Irish Cream 86 73 -15%
Maui Více informací  Nedostupný Maui 55
Červené plody Více informací Sleva  Skladem Červené plody 96 82 -15%