Pikantní kořenící směs určená na pečená a grilovaná kuřecí nebo krůtí masa (stehna, křídla ). Více informací
Použití v kuchyni: pečení, grilování a rožnění kuřecích mas nebo krůtích (stehna, křídla ).
Složení: sůl 55%, koření (pepř, paprika, chilli, kurkuma) sušena zelenina, E621.
Může obsahovat stopy hořčice a celeru.
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept na pečená andělská křidélka na bramborách
Budete potřebovat:
cca 12ks kuřecích křídel
koření Andělská křidélka
olej nebo máslo
cca 900g nové brambory malé
sůl dle chuti
Postup:
Kuřecí křídla pořádně omyjeme a osušíme. Lehce potřeme olejem nebo rozpuštěným máslem a nakořeníme směsí dle chuti. Brambory dobře očistíme nejlépe kartáčkem, naskládáme do vymazaného pekáčku a osolíme, případně můžeme použít koření na pečené brambory. Na ně potom pokládáme okořeněné kuřecí křídla a vše lehce zakápneme olejem nebo máslem. Pekáček zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 190°C. Pečeme asi 30min, poté pekáček odkrujeme a dopečeme doměkka a do křupava. Podáváme se zeleninovým salátkem. Dobrou chuť.