Ideální směs koření na pečení amerických brambor a pečáků. Více informací
Použití v kuchyni: pečení brambor, krokety, hranolky, pomfrity, zapečené francouzské brambory.
Složení: sůl max. 60%, cukr, kouřové aroma, paprika, E621.
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept na americké brambory
Budete potřebovat:
1kg brambor
70ml oleje
1-2 lžičky koření na americké brambory
1 lžíčka soli
Postup:
Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu. Brambory důkladně omyjte a očistěte kartáčkem. Neoloupané je nakrájejte na měsíčky. Dejte brambory vařit do vroucí vody na cca 5min. Slijte vodu a nehte brambory vychladnout. V misce promíchejte olej s kořením a promíchejte s bramborami aby byly všechny krásně obalené. Poté je přesypejte na plech a vložte do trouby vyhřáte na 200°C. Pečte do zlatova 30-40min.Dobrou chuť.